Известие

Collapse
No announcement yet.

лампа на помпата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• лампа на помпата

да отворя и аз тема.отскоро я имам колата 2,4 жтд 150к.с.
    до сега си я карах нормално колата всичко о.к.в събота я настъпах и след 3000-3500 об. ми светна лампата на гор.помпа без промяна в поведението на мотора.егр -клапана е изолиран това знам.в града колата си върви нормално без да я режа .нещо недостиг на гориво ли ще е.
    alfa 33 1,7 IE 89гд.[SIGPIC]
    alfa 33 1.7 IE 92гд.
    alfa 166 2.4jtd 02гд. 150к.с.
    lancia delta 1.9td 99гд.

Я дай едно фото, че аз за подобна "ламба" се не сещам.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

за тези които не се сещат за тази ламба
      Attached Files
      alfa 33 1.7 IE 92гд.
      lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

Това е индикацията за проблем в "системата за управление на двигателя" или на кратко "инжекциона".
        Най-вероятно е проблем с "геометрията" на турбината, но ако я закачиш на диагностика, ще видиш каква грешка е записала и ще си наясно къде да търсиш.

Comment

този отговор по ми харесва,на мен ми прилича на помпа за това така я описвам а и тя е част от горивната с-ма.на място я закачах и не ми дава грешка,трябва в движение да се види явно.ти предполагаш ,че трябва да се почисти турбината.
          alfa 33 1.7 IE 92гд.
          lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

Първоначално публикувано от becksalfa Покажи съобщение
            този отговор по ми харесва,на мен ми прилича на помпа за това така я описвам а и тя е част от горивната с-ма.на място я закачах и не ми дава грешка,трябва в движение да се види явно.ти предполагаш ,че трябва да се почисти турбината.
            Това горе за "ламбата" е дружески шарж, а не заяждане.

Вероятно задържа геометрията и пренадува. Закачи я на "живи" данни и пробвай да повториш ситуацията.

Comment

Да както колегата ти е написал хубаво е да се закачи на MES и тя сама ще си каже мръсницата. Но и аз залагам на блокирала геометрия на турбината.

Comment

ОК. Ако някой има други мнения да се изкаже или подобен проблем

---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:24 ----------

добре ако настъпвам може ли да стане проблем с турбината,напр.лопатките да се накривят
                alfa 33 1.7 IE 92гд.
                lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

Ако е блокирала геометрията не няма проблем за лопатките,за да стане това трябва да има луфт от разбити лагери и тогава ще имаш по сериозни проблеми от това което описваш.

Comment

ще видим какво ще покаже тогава диагностиката
                    alfa 33 1.7 IE 92гд.
                    lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

ОК. Ако някой има други мнения да се изкаже или подобен проблем

---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:24 ----------

добре ако настъпвам може ли да стане проблем с турбината,напр.лопатките да се накривят
                      Няма да счупиш турбината. Ако много пренадуе, компа ще загаси колата.

Comment

добре,тази геометрия как се оправя,някои казват,че на извънгрдско трябва да се настъпи колта за дасе изчисти турбината от нагарта.
                        alfa 33 1.7 IE 92гд.
                        lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

добре,тази геометрия как се оправя,някои казват,че на извънгрдско трябва да се настъпи колта за дасе изчисти турбината от нагарта.
                          Ако не е много спекла, с малко гонка в различни режими, може да се разкара. Иначе, долу и чистене.

Comment

Трябва си сваляне и ръчички да пипнат това с гоненето е вятър работа.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Няма да счупиш турбината. Ако много пренадуе, компа ще загаси колата.
                              Сигурен ли си? Ако със 160, даже и 120 ти загасне колата доста ще се изпотиш, ще имаш нужда и от късмет...
                              Last edited by direktor; d.m.y г., 01:17.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD, 2002

Comment

Working...
                              X